Багато років учені та дієтологи кажуть нам про те, що  найздоровішим  у світі раціоном є середземноморська дієта, насичена фруктами, овочами, оливковою олією і морепродуктами. Однак найбільше довгожителів мешкає зовсім не в країнах Середземномор’я, а в Японії. Японці живуть найдовше (середня тривалість життя в країні Вранішнього сонця – 82,5 роки), і в них найрідше діагностують хвороби серця і рак. А рівень ожиріння в Японії становить усього 3,5 %, тоді як в Україні він перевищив 20 %. Жити довго і щасливо японцям неабияк допомагає правильне харчування. Ось деякі особливості японської дієти. Під час прийому їжі вони досягають лише 80 % насичення. Закінчують прийом їжі не десертом, а зеленим чаєм. Солодке тут заведено вживати з кавою опівдні. Дієта японців містить мало жиру, але багато фруктів і морської капусти. Поширена страва японської кухні – суші – є відмінним джерелом жирних кислот Омега-3, важливих для здоров’я серця та мозку. Японці з’їдають по 100 г риби щодня, тоді як українці навряд чи одну рибну страву на тиждень. Українці безмірно “підсолоджують” своє життя, поїдаючи цукерки, печиво та пироги. Хоча можна було б витратити ці гроші на сезонні овочі, фрукти та ягоди. Окремої розмови заслуговує категорія “м’ясо і м’ясопродукти”. Те, що українці з’їдають м’яса майже в межах норми, абсолютно не означає, що вони правильно харчуються. Лінь і погані звички призвели до того, що для багатьох наших співгромадян найкращим м’ясом є ковбаса, яку назвати м’ясом можна хіба що умовно. За матеріалами kp.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Коментарі закриті.