Учені з Віденського технологічного університету розробили нешкідливий цукор. Еритреї, натуральний цукрозамінник, не провокує розвиток ожиріння, карієсу і гіперглікемії. Еритреї давно застосовуються в країнах Азії. Там його виготовляють із дріжджів патоки. Віденські вчені розробили більш вигідний спосіб отримання речовини. Виявилося, що цвіль Trichoderma reesei здатна впливати на хімічні елементи, що входять до складу соломи. Вчені змогли модифікувати генетичний апарат грибка. У такому вигляді мікроорганізм виробляє в процесі життєдіяльність еритреї у великій кількості. Еритреї за солодким смаком майже не поступається цукру. Технологію виробництва вчені планують запатентувати. За матеріалами  molbuk.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу