Регулярне споживання яблук знижує ризик серцево-судинних захворювань не гірше за медикаменти. Про це йдеться в доповіді, опублікованій у Британському медичному журналі. В  експерименті брали участь дві групи людей. Перша група складалася з людей, які пережили інфаркт. Їм давали статин – препарат, що знижує рівень холестерину в крові. Учасниками другої групи були люди, які мають високий ризик інфаркту. Вони вживали яблука. Результат експерименту показав, що обидва засоби дали змогу майже однаково знизити рівень холестерину в крові. Так, при додаванні в раціон яблук у пацієнтів може зникнути необхідність приймати статин та інші препарати. Крім яблук, схожими корисними властивостями володіють й інші фрукти. За матеріалами  www.ecnfi.com  

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу