Всесвітній день шоколаду (World Chocolate Day), що відзначає європейська спільнота щорічно 11 липня, вигадали французи у 1995 році. Це солодке свято досить швидко здобуло популярність. Нині його широко відзначають у Бельгії, Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах. Поряд із Всесвітнім днем шоколаду є й інші не менш солодкі дати, присвячені цьому продукту. Так, у Сполучених Штатах, окрім Всесвітнього дня шоколаду, щорічно відзначають ще два загальнонаціональних «шоколадних дні» – 7 липня і 28 жовтня. Крім того, є ще один Всесвітній день шоколаду, який святкують 4 вересня. Для українців нинішній день – це ще  один добрий привід згадати про знайомий і улюблений з дитинства смак шоколадок та різноманітних цукерок. Адже сучасною наукою встановлено, що у шоколаді є елементи, що сприяють відпочинку і психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду стимулюють викид ендорфінов – гормонів щастя, які впливають на центр задоволення, покращують настрій і підтримують тонус організму. Крім того, нещодавно науковці дійшли висновку, що люди, які регулярно вживають шоколад, зазвичай бувають стрункішими. За матеріалами spa.profspilka.kiev.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу