0 396
За останні тридцять років курячі яйця стали кориснішими 30 Липня, 2012 Педагогічна Преса

Яйця стали набагато кориснішими за останні 30 років. Тепер продукт містить менше жиру і калорій, а більше вітамінів і мінералів, адже курей краще годують (рослинні масла замінили кісткову муку), зазначає The Telegraph.

За словами експертів, жовтки залишилися такого самого  розміру, а білки збільшилися. У результаті яйця стали крупнішими, що приваблює покупців. МОЗ Великої Британії констатує:  нині в яйцях  на 70 % зросла частка вітаміну D і в два рази більше селену, який знижує ризик раку, хвороб серця, безпліддя та інфекцій.

Жиру в яйцях стало приблизно на 20 % менше, на 13 % менше калорій і на 10% знизився холестерин. Тож  дієтологи закликають сміливо вводити яйця в свій раціон. Утім, все одно краще не переборщити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *