Яйця стали набагато кориснішими за останні 30 років. Тепер продукт містить менше жиру і калорій, а більше вітамінів і мінералів, адже курей краще годують (рослинні масла замінили кісткову муку), зазначає The Telegraph. За словами експертів, жовтки залишилися такого самого  розміру, а білки збільшилися. У результаті яйця стали крупнішими, що приваблює покупців. МОЗ Великої Британії констатує:  нині в яйцях  на 70 % зросла частка вітаміну D і в два рази більше селену, який знижує ризик раку, хвороб серця, безпліддя та інфекцій. Жиру в яйцях стало приблизно на 20 % менше, на 13 % менше калорій і на 10% знизився холестерин. Тож  дієтологи закликають сміливо вводити яйця в свій раціон. Утім, все одно краще не переборщити.

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу