Нобель-Шнобель: 2006 – чому сухі спагеті неправильно ламаються? - spagetti2006 рік

У фізиці найкращими стали Базиль Одолі та Себастьян Нойкірх з французького універси­тету П’єра і Марії Кюрі. Вони вивчали причини, чому сухі спагеті ламаються більше, ніж на дві частини. А в біології  – Барт Кнолс і Рююрд де Жонга, які довели, що самку ма­лярійного комара приваблює запах сиру і запах людських ніг. І що на основі цих запахів можна зробити ефективну пастку для комах. Справа ко­рисна, але як уявиш собі це по­єднання, страшно стає.

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *