У їдальні одного університету південно-західної провінції Китаю відтепер можна скуштувати свинячі реберця на грилі з мандарином. Досі китайці не смакували такою стравою – це винахід тамтешніх кухарів. Читайте також: Розпочався ІІІ Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць» Як розповідають студенти цього ВНЗ, їм обіцяли ще й свинячі реберця на грилі з яблуками, тофу, смажений з яблуками, тощо. Проте причина виникнення таких страв не у нестримному прагненні до творчості кулінара зі студентської їдальні, а в економії. Меню склали із залишків продуктів, щоб їх не викидати. Ціна нового кулінарного шедевра становить – 5 юанів (майже 1 долар або приблизно 24 гривні) за порцію. Фотографіями незвичної страви студенти діляться в Інтернеті. За матеріалами CRIrussian.ru. «Міжнародне радіо Китаю»

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу