Дослідники замінили масло какао і молочні жири у плитках шоколаду на маленькі краплини соку (діаметром до 0.030 мм). Для цього вчені використали сік апельсину і журавлини, пише The Daily Mail. Нові шоколадки мають фруктовий присмак, зазначають дослідники. Втім, щоб його  не було, замість соку можна використовувати воду або невелику кількість вітаміну С . Тоді смак шоколаду буде чистим. Новий шоколад винайшли хіміки з Університету Варвіка. Стефан Бон з хімічного факультету каже: “Всі ми любимо шоколад, але ми всі також знаємо про високий вміст жиру”. Але саме ці жири надають шоколаду тих якостей, за які його так люблять ласуни: гладку поверхню, танення у роті. “Ми знайшли спосіб залишити ці якості шоколаду, але з фруктовим соком замість жиру”, каже Стефан Бон. Тепер він сподівається, що це – стартова точка у винайденні “здоровішого” шоколаду, а харчова промисловість почне використовувати здобутки вчених. За матеріалами life.pravda.com.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу