Студенти Університету Юти (США) побудували на території кампусу клуб на 70 % з переробленої деревини, повідомляє eco town, посилаючись на Novate.ru.

Для зведення студентського клубу Cedar Hall у віддаленому містечку Блафф, де, як і в більшості поселень гірничого американського штату, гостро відчувається нестача будівельних матеріалів, аспіранти використали дошки старого напівзруйнованого будинку.

У студентському клубі площею 260 кв. м навіть вікна і меблі виконані з переробленої кедрової деревини. Після відповідної обробки облізлі дошки надали фасаду нової споруди динаміки та оригінальності.

Встановлені на даху Cedar Hall фотоелектричні панелі забезпечують електроенергією не тільки простір для студентського дозвілля, а й сусідні будівлі. На додачу клуб оснащений системою збору дощової води.

У Cedar Hall шафи та ніші закриваються на магнітах, а за допомогою перегородок на коліщатках можна створити додатковий простір.

Джерело: ecotown.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *