Учні 3-А класу київської школи №243 взяли участь у кулінарному майстер-класі, який організувала компанія Nestl? в рамках соціальної програми «Абетка харчування» до міжнародного дня шеф-кухаря. Школярам розповіли про важливість збалансованого харчування, користь окремих продуктів задля здорового зростання. Під керівництвом бренд-шефа компанії Nestl? напрямку Nestl? Professional Сергія Шелестова учні приготували смачні та корисні страви.

Захід відбувся 26 жовтня 2018 року у кулінарній академії в Києві в рамках програми «Абетка харчування»  – освітньої соціальної програми, учасниками якої є 1 300 шкіл по всій країні та 330 тисяч школярів молодших класів, віком 6-9 років. У Кулінарній Академії діти приготували крем-суп та злаковий батончик, а також розповіли про омріяні майбутні професії та як харчування впливає на здорове зростання – чому рекомендовано їсти моркву, якщо працювати багато за комп’ютером,  і які вітаміни захищають імунітет майбутнього лікаря.

Залучення дітей до підготовки та приготування їжі сприяє ранньому розвитку правильної харчової поведінки. Тому на практиці діти дізналися як приготувати смачний суп-пюре, який не лише корисний, а й цікавий, адже має два кольори, звідки й назва – «Веселка». Також учні приготували смачний та поживний десерт – злаковий батончик, який швидкий у приготуванні та зручний для того, щоб брати з собою в школу та поїздки.

Третьокласники київської школи № 243 взяли участь у кулінарному майстер-класі в рамках соціальної програми «Абетка харчування» - Majster klas Abetka harchuvannya 1

Мета заходу традиційна для «Абетки харчування»— підвищення рівня обізнаності дітей щодо правил здорового та раціонального харчування. Тема майстер-класу цього року – «Раціональне харчування задля здорового зростання», тому під час заходу учні отримали підказки про те, як краще складати ланч-бокс, які продукти допомагають здоровому зростанню, діти розкрили свої творчі здібності у оформленні власноруч приготованих страв, а шеф-кухар допоміг створити нові поживні та смачні рецепти для дитячого меню, які відтепер учні можуть готувати вдома разом з батьками.

Третьокласники київської школи № 243 взяли участь у кулінарному майстер-класі в рамках соціальної програми «Абетка харчування» - Majster klas Abetka harchuvannya 4

«Кулінарний майстер-клас від «Абетки харчування» — це ідеальна нагода продемонструвати діткам, що корисна їжа – смачна їжа. Ми вдруге проводимо такий майстер-клас, а враження такі ж – позитивні емоції дітей, хороші відгуки дорослих. Все це підтверджує, що наша програма, яка представлена у понад 1300 школах по всій Україні робить правильний внесок у розвиток здорового покоління  — прокоментував Володимир Співак, директор з комунікацій та зв’язків  з громадськістю компанії Nestl? Україна, — Програма «Абетка харчування» в рамках глобальної ініціативи «Nestl? здорові діти» робить свій внесок в покращення якості життя та сприяння здоровому майбутньому. Вона показує дітям, що готувати смачну і корисну їжу — цікаво».

Такі активності в легкій ігровій формі показують дітям важливі принципи правильного харчування. Нові знання, рецепти та набори юних шеф-кухарів допоможуть використати отриманий досвід вдома, сприяючи здоровому харчуванню та збалансованій дієті всієї родини.

Програма «Абетка харчування» є частиною зобов’язання із Створення спільних цінностей щодо сприяння раціональному харчуванню дітей. Компанія прагне допомогти 50 мільйонам дітей зробити життя здоровішим до 2030 року.

Третьокласники київської школи № 243 взяли участь у кулінарному майстер-класі в рамках соціальної програми «Абетка харчування» - Majster klas Abetka harchuvannya 5

Третьокласники київської школи № 243 взяли участь у кулінарному майстер-класі в рамках соціальної програми «Абетка харчування» - Majster klas Abetka harchuvannya 6

Інформаційна довідка.

Програма «Абетка харчування» входить до глобальної програми «Nestl? Здорові Діти» (Nestl? Healthy Kids), яка впроваджена у 84 країнах світу. Така програма є прикладом реалізації стратегії Nestl? Створення спільних цінностей. Учасниками української програми «Абетка харчування» вже стали 1 300 шкіл по всій країні та 330 тисяч школярів молодших класів (6-9 років). Програма отримала високу оцінку провідних фахівців МОН України та є «Схваленою до використання у навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів» згідно рішення Науково-методичної ради з питань освіти Інституту Інноваційних технологій та змісту освіти МОН України. Програма має гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України». Розроблена за ініціативою Nestl? в Україні навчальна програма для учнів 1-4 класів «Абетка харчування» стала частиною курсу «Основи здоров’я». Головною метою програми є навчити дітей принципам правильного харчування і виховати звичку дотримуватися цих принципів у повсякденному житті. Програма користується популярністю серед українських вчителів і методистів. На їхні чисельні прохання працює сайт www.abetka-healthykids.com.ua, що містить у вільному доступі всі необхідні матеріали і посібники для учнів і вчителів. Завдяки інтерактивним компонентам сайт також є точкою обміну досвідом серед вчителів. Nestl? прагне, щоб «Абетка харчування» знайшла місце у кожному домі майбутнього знавця правильного харчування. Компанія  відкрила канал «Абетка харчування» на YouTube з онлайн-уроками, а також створила захоплюючі ігри, пограти у які можна на сайті програми. Вони сподобаються школярам будь-якого віку. Детально про «Абетку харчування»: www.abetka-healthykids.com.ua або на сторінці у соціальній мережі Facebook.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *