Українська кухня як одяг, йде «в ногу з часом». Вже нікого не здивуєш приготуванням звичайного борщу чи вареників. Мета кухарів – не лише нагодувати, а й здивувати, захопити, вплинути як на органи чуття, так і на емоції людини, створити шоу.

Для цього вони використовують сучасні технології у приготуванні та оздобленні страв. Одна з таких – молекулярна кухня, елементи якої учні ДНЗ «Уманський професійний аграрний ліцей» вивчають під керівництвом викладача спеціальних дисциплін харчового напрямку Натальченко К. М. на практичних заняттях.

Майбутні кухарі ДНЗ «Уманський ПАЛ» володіють елементами молекулярної кухні - b2ap3 large 5

Тож днями відбулося відкрите практичне заняття з предмету «Технології» на тему «Приготування ікри з бальзамічного оцту. Спагетті з червоного соусу та піни із карі».

На практичному занятті учні удосконалили свої практичні вміння та навички виконання технологічного процесу приготування елементів декору молекулярної кухні, використовуючи їх в оздобленні страв. Також навчились підбирати інструменти та інвентар, працювати в команді.

Майбутні кухарі ДНЗ «Уманський ПАЛ» володіють елементами молекулярної кухні - b2ap3 large 26

Як зазначають учні Уманського професійного аграрного ліцею, проведення подібних занять та вивчення сучасних технологій є не тільки цікавим, але й надасть у майбутньому змогу бути затребуваними на ринку праці.

За інформацією прес-служби управління освіти Черкаської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *