Особливі продукти харчування, що мають лікувально-профілактичні властивості, розробили і представили дослідники Луганського національного університету. Це смачні та корисні харчові продукти, в яких містяться необхідні організму макро-, мікроелементи, вітаміни в легко засвоюваній формі, отримані з морепродуктів. Новинки створені в рамках наукового дослідження, що фінансується державою. Окрім ЛНУ, до проекту залучені також Інститут біології південних морів імені О. Ковалевського та Харківський державний університет харчування і торгівлі. Науковці ЛНУ зробили так, що булочні вироби та майонези тепер збагачені необхідними людині харчовими речовинами, які людина може отримати, споживаючи морські делікатеси, наприклад, мідії. Доповнити наш звичний раціон продуктами з додатковими властивостями вчених змусила необхідність. У регіонах зі складною екологічною ситуацією це особливо важливо для організму людини, для підвищення імунітету. Важливо, що споживаючи такі продукти, можна буде отримати корисні речовини, не зловживаючи калорійністю. Вживаючи такі продукти, ви зможете бути впевнені, що у вашому сніданку, обіді або вечері не з’являться синтетичні, хімічні добавки. У ЛНУ стверджують, що отримані продукти відповідатимуть світовим аналогам і зможуть стати експортним товаром.  За матеріалами сайту luguniv.edu.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу