Що спільного між Нобелівським лауреатом та шоколадом? -Чим вище в країні споживання шоколаду на душу населення, тим більше в ній лауреатів Нобелівської премії. Таку незвичайну закономірність виявив американський учений Франц Мессерлі, що працює в одній з лікарень Нью-Йорка.

Результати його дослідження опубліковані на сайті авторитетного Медичного журналу Нової Англії. “Думка про те, щоб провести таке дослідження, в мене з’явилася, коли я був у готелі в Катманду і мені було нічим зайнятися. Виявивши цю закономірність, я не повірив сам собі”, – розповів дослідник, як передає ІТАР-ТАРС.

За його словами, список із 23 країн з найбільшим споживанням шоколаду майже повністю збігається зі списком країн з найбільшою кількістю володарів Нобелівської премії.

Перше місце в цьому своєрідному рейтингу посідає Швейцарія, потім – Швеція, Данія, Австрія та Норвегія.

“Швейцарці з’їдають за рік у середньому 120 батончиків шоколаду вагою по 85 грамів”, – зазначив учений. За його словами, США знаходяться десь у середині списку. Щоб збільшити кількість Нобелівських лауреатів на одну людину, американцям, за розрахунками вченого, необхідно з’їдати на 125 тисяч тонн на рік більше шоколаду.

Цікаво, що винятком є Швеція – країна, де вручають Нобелівські премії. Відповідно до кількості  споживаного шведами шоколаду в країні повинно було б бути всього 14 володарів престижної нагороди. А насправді їх – 28.

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *