Лікарі: 30 грамів ковбаси щодня на 30 - 50 % збільшують ризик захворіти на рак -Через неправильне харчування хворіє все більше маленьких українців. Понад мільйон малюків уже страждає на хвороби шлунка, а харчова алергія, що може перетворитися на алергічну астму, є в кожної третьої дитини.

Сто тисяч страждають від ожиріння, що в дорослому віці може спричинити серцево-судинні захворювання. Проблема, зокрема, полягає і в тому, що не всі слухають поради лікарів і продовжують напихати своїх дітей магазинною ковбасою і сосисками.

– Ковбасу вживати – це шкідливо для здоров’я, а ми годуємо нею дітей. Вони беруть бутерброди до школи щодня. А навіть 30 грамів ковбаси щодня уже на 30 – 50 відсотків збільшують ризик захворіти на рак шлунка, – застерігають лікарі.

Дедалі частіше діти відмовляються від молочних продуктів. А ось головний дитячий гастроентеролог МОЗ України Олег Шандрін наголошує, що для дітей раннього віку молочні продукти – це основа раціону для зміцнення здоров’я.

За матеріалами likar.info

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *