Врожай дозріє, коли я схочу! Вчені навчились контролювати визрівання плодів -Маніпулюючи рівнем вмісту білка протеїну в клітинах рослин, можна добиватися як зміни кольору їх забарвлення, так і прискорення або, навпаки, уповільнення дозрівання урожаю тих чи інших сільськогосподарських культур, встановили британські вчені з університету міста Лестер.

Це відкриття наближає людство до того, щоб перестати залежати при проведенні сільськогосподарських робіт від примх погоди, пояснює The Science Daily. Коли наука зможе повністю контролювати терміни визрівання врожаю, фермери зможуть за бажанням або відкласти строки збору врожаю, або, навпаки, прискорити їх.

Вчені відзначають важливість своєї роботи для продовольчої безпеки людства: нинішні сільськогосподарські технології, на їхню думку, вже не можу забезпечити значне збільшення запасів продуктів харчування.

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *