Хвороби травлення посідають друге місце серед захворювань у дітей шкільного віку. Завкафедри дитячих хвороб педіатричного факультету Тюменської державної медакадемії Олена Харламова розповіла про основні помилки в харчуванні дітей і підлітків, що призводять до хвороб ШКТ і ожиріння. Це харчування на ходу. Не тільки швидкий прийом їжі, а й харчування в сухом`ятку. Надлишок вуглеводів – ще один з чинників захворювань.  Необхідно обмежувати школярів не тільки в цукерках, а й у печиві.  Також дітей дуже чомусь приваблює шкідлива їжа, а саме фаст-фуд. У приготуванні цих продуктів використовується величезна кількість жиру. Очевидно, цих помилок легко уникнути. Здоровою альтернативою такому харчуванню є домашня їжа, наголосила фахівець. За матеріалами сайт unian

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу