У Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулося показове практичне заняття студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Як повідомляє прес-центр ЛНУ, хлопці поділилися своїми ідеями та майстерністю приготування різних коктейлів. Також майбутні бармени і майстри ресторанної справи показали різні техніки сервірування святкового столу. Всього цього студенти ЛНУ імені Тараса Шевченка навчилися, не виходячи з університету, адже тут створено єдину в місті, унікальну аудиторію – лабораторію, яка моделює реальну робочу середу. Приміщення умовно розділено на дві зони. У першій розташована справжня барна стійка і столи для сервірування, на стіні – шафи з посудом. Усе передає атмосферу кафе. Є холодильник, кава-машина й  інше необхідне в роботі барменів і офіціантів обладнання. Студенти занурюються в реальну робочу атмосферу і навчаються сервірувати столи, готувати різні напої та закуски. Друга зона – це навчальний кабінет зі столами й стільцями. Для перегляду презентацій аудиторія обладнана великим плазмовим телевізором. «Напередодні Нового року, сьогоднішнє практичне заняття ми вирішили провести у святковому настрої. Студенти дуже люблять таку роботу, саме тут можна відчути всю красу професії і найкраще освоїти майстерність», – розповів асистент кафедри туризму і готельної справи Інституту торгівлі, обслуговуючих технологій і туризму ЛНУ Юрій Безрученко. На цей раз студенти виявили фантазію і накрили святкові столи для різних вікових категорій. Для дітей вони приготували безалкогольні напої та тістечка, стіл для романтичного побачення оформили свічками, а свято для дорослих людей студенти бачать за келихом доброго вина. Вразили своєю майстерністю і майбутні бармени, які за мінімальний час приготували палітру різних коктейлів і провели майстер-клас для першокурсників. За матеріалами сайту paralel-media.com.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу