В окремих школах і дитячих садках Деснянського району Києва страви для дітей готують з неякісних продуктів. Про це свідчать результати перевірки прокуратури Деснянського району Києва, проведеної в освітніх закладах із залученням фахівців СЕС і ДП “Укрметртестстандарт”, повідомили в прес-службі прокуратури. Переважна більшість продуктів, що постачаються в навчальні заклади району, не відповідають державним стандартам, у деяких із них навіть виявлено кишкову паличку. Дослідження зразків готових страв показало, що вони не відповідають енергетичній нормі для відповідного віку і потреб дітей. У звіті контролюючих органів зазначено: – їдальня СШ № 249 – в картоплі тушкованій з рибою масова доля вуглеводів і енергетична цінність продукту значно менша встановлених вимог, що пов’язано з додаванням більшої кількості води; у борщі українському масова доля білка значно менша, а масова доля жиру значно вища, що пов’язано з браком м’ясних і овочевих складових та надлишком жиру; – їдальня ШДС “Мрія” – в котлеті курячій масова доля білка, жиру, вуглеводів та її енергетична цінність значно менша розрахункових значень, що пов’язано з недостатньою кількістю всіх складових і зменшенням маси порції; – їдальня СШ № 322 – енергетична цінність каші рисової з рибою значно менша розрахункових значень, що пов’язане з недостатньою кількістю всіх складових і зменшенням маси порції риби. Нагадаємо, що прокуратура Деснянського району Києва порушила кримінальну справу за невиконання санітарних правил і норм в дитячому садку № 745, де в стравах для дітей виявлено кишкову паличку, а у кухарів і вихователів – стафілокок. За матеріалами   ubr.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Коментарі закриті.