На зустріч із заступником міністра освіти і науки, молоді та спорту Борисом Жебровським приїхали представники всіх ланок, які забезпечують роботу дитячих їдалень. Фахівці шкільного харчування взялися з’ясувати всі наболілі проблеми й висловити слушні пропозиції. Отже, спробуємо акумулювати найважливіше…

Ми маємо зрозумі­ти, що насправді заважає працівни­кам їдальні й де знайти ре­зерви, – розпочав Борис Михайлович. – Харчування дітей у садочках і школах – це не лише всеукраїнська проблема. Це гостре питання в усіх єв­ропейських країнах. У деяких державах узагалі немає гаря­чого харчування – діти їдять те, що принесуть із дому. Як виявилося, маленьких британ­ців з надмірною вагою навіть більше, ніж школярів-американців. За останні сім років мешканці Великобританії роз­робили загальнонаціональне меню, відпрацьоване до дріб­ниць: продуктів, ваги, часу приготування, категорій.

Важко вимагати від кухаря, який отримує 1 000 гривень зарплати, відповідальності. Але ці люди мають усвідомлювати, що від них залежить життя дітей.

Далі докладніше…

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *