Понад 450 тисяч дітей дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів Донеччини отримали яблука в рамках програми вітамінізації. У рамках програми вітамінізації дітей, ініційованої головою Донецької облдержадміністрації Андрієм Шишацьким, в області продовжується вітамінізація харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів і покращання харчування дітей дитячих садків. «Наші діти повинні гарантовано отримувати всі необхідні вітаміни для повноцінного розвитку. Це мають бути натуральні продукти вітчизняного виробництва найвищої якості», – зазначив губернатор області. У осінньо-зимовий період поточного року для малюків і учнів області завезено 673, 5 тонн яблук вітчизняного виробництва. Свіжі фрукти, включаючи в першу чергу яблука, є джерелом легкозасвоюваних вуглеводів (цукрів) – 9,5 грам на 100 грам, які в раціоні харчування повинні складати близько 20-30% від загальної кількості вуглеводів. Перелік та норми харчування по харчовим продуктам щоденного використання, включаючи свіжі фрукти, в харчуванні дітей затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження Інструкції норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах». Зазначеним документом норма споживання свіжих фруктів на одну дитину в день визначена в межах 50-75 грам для установ з не цілодобовим перебуванням дітей. Своєчасна і регулярна вітамінізація позитивно впливає на імунітет дитини, підвищує опірність інфекціям, оптимізує фізичний розвиток, покращує нервово-психічну діяльність, стимулює пізнавальні процеси, мислення дитини та її здатність до навчання.

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу