Бразильська мережа ресторанів швидкого харчування «Bob»  вирішила зробити безпечні їстівні обгортки для своєї продукції, щоб споживачі  припинили викидати папір, що погіршує  навколишнє середовище. Так, статистика стверджує, що в 2010 році споживачі в США позбавилися 75 мільйонів тонн пакувального сміття, з якого тільки половина була перероблена. Вченим було доручено знайти рішення цієї проблеми, що призвело в 2012 році до створення дослідниками з Гарвардського університету нових їстівних форм «WikiCells», які можуть бути використані для зберігання та пакування продуктів, набуваючи при цьому смакових якостей самого виробу. І ось бразильська компанія «Bob» першою зважилася випробувати унікальний харчовий винахід на народних масах і представила споживачам новий обгортковий папір, що тепер не так захищає страву від брудних рук і немитих столів, як слугує безплатною добавкою до замовлення. Як не дивно, очікуваного від виробу ефекту було досягнуто: клієнти закладу перестали викидати обгортки взагалі.   За матеріалами drunov.ru 

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу