Представники націй, які споживають багато  молока, мають більше шансів отримати Нобелівську премію. Такого висновку дійшла група британських вчених, проаналізувавши дані Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН. У результаті дослідження було встановлено, що один житель Швеції, яка є батьківщиною 33 Нобелівських лауреатів, щорічно споживає «рекордні» 340 літрів молока. Не менш яскравими показниками може похвалитися і Швейцарія. 32 громадянина цієї країни, випиваючи за рік 300 літрів продукту, також змогли удостоїтися високої нагороди. Водночас значно скромніше успіхи у «малопитущих» китайців. У Піднебесній, громадяни якої за рік споживають лише 25 літрів молока, поки не з’явилося жодного Нобелівського лауреата. Організатори дослідження переконані: отримані висновки свідчать про істотний вплив молока, багатого вітаміном D, на зміну когнітивної поведінки. За матеріалами inpress.ua   

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу