Рецепт справжнього Луганського борщу розробили фахівці ЛНУ ім. Шевченка. До його складу ввійшли квашена капуста, курячі галушки і чорнослив. Щоб знайти рецепт цього борщу, кулінари університету в усіх районах області вивчили десятки методів приготування. І визначили найхарактерніші продукти і кулінарні прийоми. Автори Луганського борщу вважають, що він посяде гідне місце серед фірмових луганських страв, таких як котлета «Перник», картопля «Буше», сметана «Веселка», овочева котлета «Урожай» і багато інших. Проте точний рецепт з переліком усіх компонентів у грамах доки тримають у секреті. Спочатку мають намір отримати на нього патент, і тільки тоді фірмовий Луганський борщ зможуть готувати кафе і ресторани. Рецепт Луганського борщу вже внесли в навчальну програму в розділі «Борщі України». За матеріалами  eastkorr.net 

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Коментарі закриті.