Вчені з Центру нейронаук Альбертського Університету змогли, нарешті, з’ясувати, які процеси відбуваються в головному мозку у любителів рибних страв.  Зокрема, дослідники встановили, що поліненасичені жирні кислоти омега-3, якими насичена морська риба (сьомга, форель, оселедець ) змушують мозкові клітини активніше взаємодіяти один з одним. Особливо яскраво це виявляється в роботі гіпокампу – ділянки головного мозку, який відповідає за засвоєння інформації із зовнішнього середовища і пам’ять. Гіпокампус, як змогли з’ясувати канадські нейробіологи, помітно підданий дії докозагексаєнової кислоти (DHA), яка є одним з компонентів омега-3 – кислот. Експерименти показали: чим вище її рівень у мозку, – тим активніше утворюються нейронні зв’язки між клітинами мозку, а значить, тим краще людина засвоює інформацію та легше в потрібний момент може її пригадати. Так що якщо ви стали скаржитися на проблеми з пам’яттю, скористайтеся радою вчених і збільшіть денну норму омега-3 (2,5 г) на 30%. За матеріалами svit24.net

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу