Традиція солодкого китайського мистецтва з малювання карамельним цукром найбільше шанується в провінції Сичуань. У наші дні це стародавнє ремесло вже не таке популярне серед жителів Піднебесної, проте навіть небагато послідовників цього мистецького руху досі вражають співгромадян і туристів своїм умінням надавати гарячій карамелі незрівнянних форм. Розтопивши цукор, художник швидко і акуратно ллє на мармурову поверхню тонку безперервну струмінь, що створює контури малюнка. Коли робота застигне, майстер піддягає її тонким і широким клинком і вручає здивованому глядачеві всього за $ 0,30. Перш ніж почати працювати з рідким цукром, такому художнику бажано мати досвід малювання пензлем і грифелем. За матеріалами drunov.ru   

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу