Учені з США та Китаю позбавили мишей алкогольного сп’яніння за допомогою нанокапсул з ферментами. Капсула з нетоксичним полімером імітувала органелу і виконувала функцію стабілізатора білків, захищаючи їх від руйнування в організмі. У ролі “витверезника” були ферменти, що беруть участь у переробці етилового спирту в клітинах печінки ссавців. Учені виявили, що капсули з ферментами значно прискорили процес виведення алкоголю з організму. Після успішного експерименту дослідники вирішили з’ясувати, чи згодиться їхній метод для профілактичних цілей. Для цього інкапсульовані ферменти вводили в організм миші одночасно з дозою алкоголю. Результати також показали значне збільшення швидкості переробки етилового спирту порівняно з контрольною групою. Науковці вважають, що їм вдалося розробити принципово новий підхід до використання ферментних препаратів, які можуть легко вводитися в організм оральним шляхом як звичайна таблетка. За матеріалами ua.korrespondent.net  

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу