0 715
Нездорове харчування вагітної псує смакові вподобання дитини 24 Березня, 2020 Педагогічна Преса

Учені із США провели дослідження і з’ясували: якщо в раціоні матері під час виношування плоду забагато солодкої і жирної, смаженої і занадто солоної їжі, її дитина може народитися з нездоровим апетитом, повідомляє УНН з посиланням на Science Daily.

“Апетит буде для нього справжнім наркотиком, оскільки відсутність блокування опіоїдного сигнального шляху призведе  до вироблення дофаміну, і може викликати натуральну залежність”, – уточнюють експерти.

Дослідження проводилося на щурах і щенятах, проте вчені не сумніваються: той самий ефект буде й у людини.

За допомогою комплексного аналізу було встановлено, що нездорова дієта вагітної викликає зміни у формуванні опіоїдного сигнального шляху в головному мозку плода. У результаті, організм дитини втрачає чутливість до опіоїдів – речовин, що виділяються в нашому тілі, коли ми їмо багато солодощів або жирної їжі. У дітей тих матерів, які під час вагітності харчувалися неправильно, виробляється “толерантність” до опіоїдів. Природний механізм захисту нашого тіла від жирів і цукру вимикається і організм починає споживати їх значно більше, ніж необхідно для нормальної життєдіяльності.

“Наші гормони – це мова, за допомогою якої організм повідомляє про свої потреби, бажання і заборони головного мозку. Гормони впливають на апетит, настрій, енергію і життєві сили людини, і дуже важливо, щоб гормональний баланс від самого народження був нормальним. У рамках нашого дослідження ми встановили, що порушення опіоїдного сигнального шляху призводить до виникнення “толерантності” до жирної і солодкої їжі, від чого ризик розвитку ожиріння у людини зростає на 40 – 90 % “- розповідають автори дослідження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *