488 підприємств уже використовують системи контролю безпечності та якості продукції, а на 98 виробництвах розпочато роботу з їх упровадження. Зокрема, значно зросла кількість підприємств, на яких діє система управління безпечністю харчових продуктів НАССР. «Сьогодні вітчизняний споживач віддає перевагу продуктам харчування від українського виробника. І дуже важливим залишається питання контролю за якістю та безпечністю вітчизняних харчів на виробництві. Крім того, країни-імпортери української продукції харчової та переробної промисловості мають також високі вимоги до якості. Тому протягом останніх років уже 488 підприємств упровадили системи контролю за безпечністю та якістю продукції, а на 98 підприємствах розпочато роботу з їх уведення», ? зазначив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. У 2012 році кількість підприємств, що впровадили системи контролю за якістю та безпечністю продукції, збільшилася на 14 %. Зокрема, значно зросла частка тих підприємств, на яких введено систему управління безпечністю харчових продуктів НАССР, – на 32 %. Система безпечності харчової продукції НАССР всесвітньо визнана як одна з найефективніших. І основні торгові партнери України – країни СНД та країни Європи ? віддають перевагу співпраці з тими підприємствами, на яких уведено НАССР. Нині НАССР діє на 169 вітчизняних підприємствах. Окрім того, вона впроваджена на 19 та у стані розробки на 55 підприємствах. Сьогодні це більшість провідних українських підприємств молочної, олійно-жирової, кондитерської, алкогольної промисловості. За матеріалами minagro.gov.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу