Лікар розповіла, яким повинен бути весняний раціон - 150649Після зими наш організм потребує особливого ставлення та зміни щоденного раціону. Про це розповіла дільничний лікар центральної районної поліклініки Шевченківського району Рита Гофман під час прес-конференції у Києві.

«Навесні слід подбати про те, щоб раціон був насичений клітковиною. Її, як правило, не вистачає», – зазначила лікар.

Зокрема, вона порадила ввести до раціону яблука.

«У них є пектин, клітковина – харчування для нашого кишечника та мікрофлори. Всередині людського організму є власний «зоопарк»: 2 кг чистої ваги бактерій живе з нами все життя. Цей «зоопарк» із задоволенням споживає рослинну клітковину, переробляє її, синтезує купу вітамінів, що  всмоктуються печінкою», – розповіла Рита Гофман.

Також варто вживати якомога більше листових і квашених овочів. А ось мариновану продукцію треба взагалі викреслити зі свого раціону.

 За матеріалами сайту golos.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *