Несподіване відкриття зробив співробітник в’єтнамської Академії науки і техніки на ім’я Нго Ван Три.  Вирішивши пообідати в одному з провінційних ресторанів, вчений виявив, що йому подали страву з раніше невідомою науці ящіркою. Учений не зважився їсти це диво природи, але сфотографував делікатес і відправив світлину своїм колегам із США.  Пізніше стало зрозуміло, що це рідкісний вид ящірок, який розмножується партеногенезом, тобто без участі самців. Серед усіх видів рептилій таких лише 1%. Науковці  запитали у кухаря про місце, де спіймали унікальний делікатес. Їм удалося знайти понад півсотні рідкісних екземплярів. За матеріалами  svit24.net 

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу