За даними дослідження, вживання їжі з Фаст-фуду і солодощів може негативно впливати на успішність школярів. Такий висновок міститься у дослідженні, оприлюдненому в європейському медичному журналі Child: Care, Health and Development. «Дослідники проаналізували зв’язок між вживанням фаст-фуду та результатами тестів з математики і читання серед 12 тис. п’ятикласників. Виявилося, що результати тестів серед дітей, які вживали фаст-фуд 4-6 разів упродовж контрольного тижня, виявилися значно нижчими за показники у тих школярів, які не вживали подібної їжі», – йдеться у повідомленні. За словами дієтологів, фаст-фуд та їжа із високим вмістом цукру значно знижують у дитини рівень енергії і здатність концентруватися упродовж певного періоду часу. «Якщо учень під час перерви замість фруктів, овочів чи домашнього бутерброду з’їв солодощі, солодку випічку або випив підсолоджений напій, то вже за годину він буде почуватися дуже голодним. Це негативно впливатиме на його сконцентрованість під час заняття і в цілому погано відображається на успішності», – каже дієтолог Ширін Ватфа з дубайської компанії Health Factory, що спеціалізується на здоровому харчуванні. Через високий вміст жирів, солі та цукру гамбургери, картоплю фрі тощо складно назвати здоровою їжею. Водночас запах та смак фаст-фуду впливає на мозок, примушуючи дитину їсти більше, аніж потрібно. В результаті це призводить до надмірної ваги та дефіциту мікроелементів і вітамінів. За матеріалами : Укрінформ

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу