Проведене дослідження встановило, що зберігання овочів і фруктів у холодильнику може несприятливо позначитися на їх якості і тим самим завдати шкоди здоров’ю. Таке явище обумовлене тим, що після збору овочі та фрукти продовжують залишатися “живими”, реагуючи на інтенсивність освітлення, через що скорочується кількість корисних речовин у них. Відомо, що зміна ночі і дня впливає на збільшення або скорочення кількості корисних сполук. Зберігання в темному місці, яким є холодильник, також негативно впливає на якість овочів і фруктів, як і їх зберігання за умов постійної освітленості, наприклад, на прилавках супермаркетів. Це означає, що якщо людина навіть і вживатиме встановлену щоденну норму фруктів – це не забезпечить дотримання необхідної кількості вітамінів. Найбільш чутливими до зміни дня і ночі є такі овочі як капуста, кабачки, салат, картопля, шпинат, морква, а з ягід – чорниця. На підставі отриманих даних експерти радять створювати спеціальні холодильники з імітацією темного і світлого часу доби. За матеріалами МЕДВЕСТИ 

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу