Розрізаючи цибулину, ви пошкоджуєте її клітини. Внаслідок цього вивільняються сполуки, що утворюють сульфенові кислоти. Ці кислоти змішуються з ензимами. В результаті утворюється газ пропантіол S-оксид. Разом зі слізною рідиною газ утворює сірчану кислоту. Кислота подразнює очі і провокує виділення сліз. Що більше сліз, то більше кислоти. Термічна обробка руйнує ензими. Тому обсмажена цибуля безпечна для очей. Деякі фахівці також пропонують різати цибулю під водою або охолодити її, поклавши в морозилку на 10-15 хвилин. Низька температура має зменшити кількість виділеної кислоти. Професійні кухарі підкреслюють, що цибулю потрібно різати максимально швидко. Тоді газ просто не встигне дістатися очей. У будь-якому разі, цибуля надзвичайно корисна. Вона знижує рівень холестерину і багата вітаміном С. За матеріалами MADdaily

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Коментарі закриті.