Дві срібні і одну бронзову медаль Міжнародного конкурсу кулінарної майстерності завоювали студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.  Минулого тижня в столиці пройшов ІІ Міжнародний конкурс юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні, який організовує Всесвітня асоціація кулінарних союзів (WACS). На захід зібралися студенти профільних навчальних закладів і молоді кулінари-практики з семи країн світу.   Хлопці та дівчата змагалися в номінаціях «Карвінг» (вирізання з овочів і фруктів), «Вироби з солоного тіста», «Сервіс-клас». Студенти показали високий рівень кулінарної майстерності — від приготування їжі до вміння правильно і красиво сервірувати святковий стіл, підготувати і провести дегустацію вина (декантацію) та ін. Журі — кваліфіковані і незалежні експерти WACS — відзначило нагородами рівень професійної майстерності українських студентів. У номінації «Сервіс-клас» «срібло» отримав ліцеїст Ігор Бабушкін, а «бронзу» студентка цього самого університету Ганна Бичкова. В номінації «Карвінг» друге місце завоювала робота Максима Шарія «Емблема ЛНУ»: у композиції об’єднано кілька фігурок сов, саме цей птах зображений на оригінальному гербі вишу. «Диплом учасника і призера міжнародного конкурсу — це рейтинговий показник, який допоможе в майбутньому конкурувати на ринку праці нашим випускникам, — розповів завідувач кафедри харчових технологій ІТОТТ ЛНУ ім. Тараса Шевченка Дмитро Крамаренко. — Тому ми вже другий рік поспіль виїжджаємо на змагання. Навіть відомі ресторани, лідери галузі, стараються, щоб їх шеф-повари брали участь у конкурсах, підвищували свій рівень. Нині це закон і обов’язкова умова професійного зростання в галузі».  За матеріалами luguniv.edu.ua  

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу