Раніше перлова каша була основним армійським продуктом. Зараз її замінили на гречану, хоча перловка нітрохи не менш корисна. Перловка – це ячмінь, зернова культура, що не піддається очищенню від верхнього шару та від серцевини. Тобто крупа, в чистому, природному вигляді, чим вона і цінна. Чим менше крупа оброблена, чим менше позбавлена зовнішнього шару, тим більше в ній зберігається харчових волокон, які  мають величезне значення для здоров’я. У перловці великий вміст рослинного білка (10 гр. Білка на 100 гр. Перловки). Вміст вуглеводів: 50 гр. на 100 гр. крупи. Є жири, а також незамінна амінокислота – лізин. Вона всередині  організму людини природно не виробляється. Лізин грає величезну роль у побудові деяких білкових структур нашого організму, зокрема колагену. Колаген важливий для підтримки еластичності судин, підтримання гарної шкіри на обличчі, бере участь у загоєнні ран. За змістом лізину перловка стоїть на другому місці, після житньої крупи. За матеріалами Zhinka.info

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу