Простеживши за процесом всмоктування цукру, можна діагностувати наявність в організмі ракових клітин. До такого висновку прийшли вчені із Університетського коледжу Лондона. При розробці нового методу діагностики експерти врахували, що злоякісні клітини харчуються цукром, за рахунок чого швидко розмножуються. Щоб визначити, скільки цукру абсорбує організм, вчені вдосконалили МРТ-сканер так, аби він зміг відстежити процес всмоктування цукру. Після вживання солодкого продукту пухлини починали яскраво світитися. Метод вже протестували на гризунах з раком кишечника. Спосіб показав себе швидким і зручним для діагностування. Дотого ж не було виявлено небезпечних побічних ефектів. Клінічні випробування методу розпочалися вдало. За оцінками авторів, його почнуть використовувати в клініках через 1,5 року. За матеріалами LikarInfo 

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу