Вважається, що зниження калорійності дієти на 30-40% може призвести до збільшення тривалості життя. Це неодноразово знаходило підтвердження в численних експериментах на мишах і щурах. Ліпін Чжао з Шанхайського транспортного університету і його колеги розкрили одну з можливих причин цього феномена, простеживши за життям декількох мишей, частина з яких періодично позбавлялася їжі на тривалий час.

Як відзначають дослідники, між організмом і мікрофлорою кишечника існує складний взаємозв’язок. Так, зміна дієти призводить до перебудови видового складу бактерій, що, у свою чергу, змінює обмін речовин і характер роботи імунної системи. У кишківнику мишей, що голодували, майже не було потенційно небезпечних мікробів з-поміж лактококів і десульфовібріонів, натомість було багато корисних біфідобактерій і лактобацил.

За матеріалами РИА Новости

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *