Селера – надзвичайно корисна. Речовини у складі селери ідеально збалансовані і легко засвоюються. Крім того, цей овоч сприяє очищенню організму від шкідливих речовин. Медики радять регулярно вживати селеру та її сік при алергії, запаленнях, застудах, захворюваннях щитовидної залози та сечостатевої системи. Сік селери чудово очищає кров від токсинів, в тому числі запобігає утворенню тромбів. До того ж, селера має властивість нейтралізовувати канцерогени, що містяться в тютюновому димі. В одному стеблі селери міститься 6-7% від добової дози вітамінів А і С, а також багато вітамінів В1, В2, К і РР, мінералів (залізо, калій, магній, фосфор). Ще одна особливість селери – у ній міститься органічний натрій, який може замінити звичайну сіль. Селерова сіль не відкладається в суглобах та судинах, а отже, не викликає хвороб, пов’язаних зі вживанням великої кількості солі. За матеріалами infosmi.net

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу