Українські кавуни та дині можна їсти, не побоюючись за здоров’я, незважаючи на те, що вони з’явилися на прилавках доволі рано. Про це повідомили в Державній СЕС. Численні перевірки підтвердили, що вміст нітратів у кавунах і динях не перевищує норму, розповів головний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко. Він зазначив, що якщо під час перевірки фахівці фіксують перевищення норми, то такі партії ягід своєчасно відбраковуються. Зокрема, з ринків Одеси вилучено майже 5 тонн кавунів і динь з нітратами, повідомляє прес-служба мерії міста. Ветеринарна служба Одеси закликала покупців вимагати від продавців кавунів та динь висновок лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи про безпеку. При цьому необхідно враховувати, яка продукція, що реалізується в несанкціонованих місцях торгівлі, що не піддається лабораторним дослідженням. За матеріалами сайту www.likar.info

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу