Повноцінний і збалансований сніданок дозволяє підтримувати нормальну вагу, рівень холестерину, сприяє адекватній роботі серцево-судинної системи. Причому важливо не тільки правильно підбирати продукти на сніданок, а й дотримуватися режиму прийому їжі, доводять проведені дослідження. Професор Даніела Якубовіц з Університету Тель-Авіва провела низку експериментів, якими довела: люди, які щільно і збалансовано снідали у потрібний час, скидали в середньому вісім кілограмів. Її поради такі: сніданок має бути основним прийомом їжі. Можна навіть їсти солодке, у здорової людини це не викличе патологічного зростання рівня цукру і холестерину у крові протягом дня. Як доказ вона наводить дані експерименту, в якому брали участь 93 жінки з ожирінням різного ступеня, яких розділили на дві групи. Всі вони отримували їжу з нормальним вмістом жирів і вуглеводів, калорійність якої становила 1400 ккал на день. На цій дієті їм належало пробути три місяці. Відмінність у харчуванні була лише у тому, що перша група отримувала 45% їжі на сніданок, 30% на обід і 25% на вечерю. Інша ж група харчувалася навпаки. Максимум припадав на вечерю – 45%, на обід – 30%, а на сніданок – 25%. У ході дослідження перша група скинула в середньому на 5 кілограмів і 4 сантиметри в талії більше. Крім того, у крові першої групи був знижений рівень гормону апетиту. За матеріалами МедВести 

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу