За харчуванням малюків у дитсадках столиці стежитиме електронна система - lld2Система організації постачання продуктів харчування в навчальні заклади Києва має бути переглянута. Дитячі садки й школи мають отримувати якісні продукти харчування за прийнятними цінами. Для цього необхідно максимально скоротити кількість посередників між виробниками продуктів харчування й споживачами, тобто навчальними закладами. Таке завдання поставив перед працівниками системи освіти голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час спільного засідання КМДА та Комітету з економічних реформ із реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо розширення та оптимізації мережі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва.

«У травні було затверджено освітній проект «Стандарт столичної освіти», розробка якого відбувалася безпосередньо за участі педагогів і батьків. Однією з його складових є забезпечення дітей якісним харчуванням. Нам необхідно переглянути договори й за можливості налагодити поставки від прямих виробників, відмовившись від посередників. Крім того, ми будемо знати, що бюджетні кошти надійдуть безпосередньо виробникам продуктів харчування, тим самим підтримуватимемо вітчизняного виробника. Таке завдання ставить сьогодні Президент України у рамках забезпечення продовольчої незалежності», – зауважив Олександр Попов.

У Департаменті освіти і науки, молоді та спорту інформують, що цьогоріч була відновлена програма ремонту та переобладнання харчоблоків у дитячих навчальних закладах. У липні проводилася перевірка організації системи живлення у всіх дитячих садках Києва. Начальників районних управлінь освіти було зобов’язано усунути виявлені недоліки в найкоротший термін. Наразі триває переатестація працівників харчоблоків навчальних закладів столиці.

Також триває запровадження електронної системи моніторингу якості харчування дітей. Протягом літнього періоду вона проходить апробацію в дитсадках Печерського району.

«Електронна система, яку ми плануємо впровадити, дозволить інформувати батьків про те, який раціон запропоновано для їхніх дітей, скільки калорій містить їжа, які продукти використані для її приготування, хто виробник продуктів. Це дасть змогу більш прозоро вибудувати систему харчування дітей і зробити її дійсно якісною», – зазначила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оксана Добровольська.

За матеріалами КМДА

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *