Нещодавно вчені провели ряд досліджень, спрямованих на вивчення раціону харчування підлітків і розвиток онкологічних захворювань. Виявили цікавий зв’язок. З’ясувалося, що в підлітків, які страждають надмірною вагою, вдвічі частіше виявляється рак стравоходу, про це свідчать ізраїльські дослідження. До проведення дослідів залучили підлітків у віці сімнадцяти років. Вчені проаналізували показники індексу маси тіла більше ніж у мільйона підлітків і порівняли показники захворюваності на рак серед людей із нормальною і надлишковою вагою. Крім надмірної ваги, ризик розвитку раку стравоходу, відзначають вчені, підвищується при несприятливому соціальному й економічному статусі, високі показники захворюваності відзначаються в іммігрантів, що, можливо, пов’язано зі стресом і низьким рівнем побутових умов. Тож такі чинники, як ожиріння і низький соціально-економічний статус підвищують ризик розвитку онкологічних захворювань удвічі. Низький рівень освіти впливав приблизно так само. Найбільший ризик розвитку раку відзначався в іммігрантів з СРСР і Азії. Вчені стверджують, що причина може полягати в раціоні людини, а саме – в споживанні солі. Важливу роль відіграють екологічні чинники та шкідливі звички. Хронічні захворювання теж підвищують ризик розвитку онкології. При цьому вчені не впевнені, чи допоможе зниження ваги в боротьбі з показниками захворюваності. За матеріалами МедВести

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу