200 кілограмів картоплі, 40 кілограмів цибулі, по 20 кілограмів моркви і буряків потрібно щодня, щоб приготувати триразове харчування для майже 600 юних спортсменів Республіканського вищого училища фізичної культури. Тут навчається особливий контингент школярів і студентів з усієї України. Це – майбутня спортивна еліта нашої держави. Та вже тепер серед них багато переможців різноманітних всеукраїнських і міжнародних змагань (чемпіонати і розіграші Кубка України, Європи та світу, юнацькі Олімпійські ігри). Щоб досягти високих спортивних результатів у будь-якому турнірі, треба напружено тренуватися. Щодня в кожного вихованця РВУФК по два, а то й три тренування, а ще навчання у школі. Тож сил та енергії потрібно чимало, аби витримати такий напружений графік навчання у РВУФК. І тут важливу роль відіграє сучасний комплекс–їдальня.  Дбає про харчування юних спортсменів Тетяна Горбач. У цехах приготування їжі чисто, акуратно та охайно. «У нас дружній і фаховий колектив, ? каже Тетяна Горбач. – Майже кожен працівник має власних дітей. Тому вони чудово знаються на вимогах хлопців і дівчаток нашого училища. Приміром, Валентина Шевченко, кухар п’ятого розряду, вже працює в нашій їдальні понад 21 рік. Її колега, Олена Денисова, кухар четвертого розряду, готує для юних спортсменів майже 11 років. Маємо надійних помічників і серед підсобних робітників. Це ? Марія Швачко (22 роки трудового стажу в РВУФК) та Анна Софієнко (20 років трудового стажу в РВУФК), а також вантажник Василь Токовенко (30 років трудового стажу в РВУФК)». Щодня тут готують різноманітні страви. Серед них – борщ, суп, м’ясні та рибні страви. Дітям пропонують соки, фрукти, йогурти, ряжанку, кефір тощо. За словами медичної сестри їдальні Світлани Волянської, кожні десять днів до повсякденного меню вносять суттєві корективи. Для цього навіть залучають психолога. Працівники їдальні пишаються тим, що впродовж останніх п’яти років від дітей та їхніх батьків не було жодного нарікання на якість харчування. За їхньою їжею ретельно стежить медичний працівник. Медсестра присутня і під час отримання продуктів, при їх вивантаженні обов’язково перевіряється сертифікат якості на продукти для дітей. Крім того, медсестра бере проби шкільних обідів. Постачальники продуктів для їдальні РВУФК визначаються щорічно за допомогою тендера. Директор Республіканського вищого училища фізичної культури Володимир Тібабішев вважає, що дрібниць у підготовці майбутніх олімпійців не буває. Завдяки чіткій роботі всіх служб РВУФК, зокрема й харчового блоку, в училищі налагоджена чітка система виховання юних спортсменів. За інформацією прес-служби Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу