Студенти НУХТ опановують технології у тісному зв’язку з виробництвом відомих компаній -Учора в Національному університеті харчових технологій побували представники фінської компанії «Лейпурін ою» – генеральний директор Матті Ваянен, менеджер по роботі з країнами СНД «Лейпурін Тукі» (Санкт-Петербург, Російська Федерація) Борис Лопатін, заступник генерального директора «Лепурін Україна» Вадим Кухаренко.

Гості зустрілися з ректором університету Сергієм Івановим, проректором із наукової роботи та міжнародних зв’язків Тетяною Мостенською, деканом факультету хлібопекарських і кондитерських виробництв Олександром Шевченком, завідувачем кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських виробів Володимиром Ковбасою.

«Лейпурін ою» – потужна фінська торгова компанія, що працює в хлібопекарській індустрії Фінляндії вже 100 років. У площині інтересів фірми – обладнання, сировина, інгредієнти, технології, а також навчання та підвищення кваліфікації персоналу, який працює на обладнанні і технологіях компанії. 16 років компанія працює на ринку Російської Федерації, 5 років – в Україні.

«Лейпурін ою» має навчальні центри в Гельсінкі (Фінляндія), країнах Прибалтики, Росії (Санкт-Петербург, Москва, Єкатеринбург, Новосибірськ), Алмати (Республіка Казахстан). На початку 2014 року відбудеться відкриття навчального центру компанії в Мінську (Республіка Білорусь). Також фірма запланувала створення свого навчального центру в Україні.

З огляду на високий статус НУХТ, його науковий потенціал, кадрове забезпечення і те, що саме випускники Національного університету харчових технологій очолюють нині практично всі підприємства хлібопекарської галузі Росії, керівництво компанії звернулося до навчального закладу з пропозицією створити навчальний центр на базі лабораторій кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Керівництво НУХТ всебічно підтримує подібні ініціативи, прагнучи забезпечити навчальний процес в університеті найкращими світовими зразками обладнання, надати можливість студентам опановувати фахові таємниці в тісному зв’язку з виробництвом.

Під час зустрічі обговорювалися питання створення навчального центру, проведення на його базі навчання та семінарів, як для студентів університету, так і для працівників галузі, які прагнуть підвищити свою кваліфікацію. Окрім того, фінська сторона заявила про свою готовність надавати новітнє обладнання та сировину для виконання на базі центру студентами НУХТ лабораторних робіт і наукових досліджень.

Гості оглянули матеріально-технічну базу кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів і разом із фахівцями кафедри визначилися з приміщеннями, у яких найближчим часом розпочне роботу навчальний центр. Днями буде підписана відповідна угода між Національним університетом харчових технологій і компанією «Лейпурін ою».

Нагадаємо, що це вже четверта навчальна лабораторія, яка буде відкрита в університеті за сприяння бізнесової структури протягом останнього року.

За інформацією НУХТ

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *