Підвищуємо імунітет. Перелік зимових вітамінів - frukty i ovoschiІз приходом зими відчувається  нестача вітамінів.

Додайте в свій раціон продукти, які допоможуть компенсувати цей дефіцит і дадуть можливість добре почуватися.

Квашена капуста.

У ній зберігаються вітаміни С, К, групи В, а також мікро- і макроелементи, необхідні для організму. Молочна і оцтова кислота, якими капуста збагачується під час бродіння, сприяють травленню.

Продукти, багаті на вітамін D.

Додайте до раціону яйця, рибу, ікру риб, печінку, вершкове масло, молоко. Це допоможе підвищити імунітет, покращити стан шкіри.

Заморожені ягоди.

Заготовлені з літа заморожені полуниця, смородина, вишня є відмінними джерелами вітамінів і мікроелементів, на відміну від варення і консервованих компотів. Із заморожених ягід можна готувати желе та смузі та їсти їх із йогуртом і сиром.

Журавлина.

Багата на вітаміни С і РР . Останній сприяє засвоєнню аскорбінової кислоти. Має сильні антиоксидантні властивості.
Зелень.

Засушена зелень, заготовлена з осені, так само корисна, як і свіжа.

Овочі та фрукти.

До «зимових» овочів – моркви, буряків, редьки, цибулі, – можна додавати парникові овочі, фрукти і зелень.
Екзотичні фрукти.

Вони так само корисні, як і ті, що ростуть на нашій території. Особливо рекомендуються ківі та авокадо.

За матеріалами сайту likar.info

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *