Японська кухня зараз перебуває на хвилі своєї популярності. Не можна заперечувати, що страви японської кухні багатьом до смаку, проте чи безпечні вони для здоров’я? Інгредієнти, з яких виготовляють суші, й справді містять багато корисних речовин. Вони багаті на значну кількість вітамінів і мікроелементів, а їх поєднання дає змогу забезпечити організм достатньою кількістю поживних речовин. Рис як основа ролів вважається дієтичним продуктом, проте він цілком здатен втамувати голод. Водорості норі є цінним джерелом йоду, а васабі має антисептичні властивості. Проте суші можуть бути й шкідливими, зокрема в тих випадках, якщо ними зловживати. Надмірне вживання ролів може призвести до перенасичення організму йодом, а вживання суші з тунцем може перевищити норму ртуті в організмі. Роли з авокадо можуть призвести до появи алергії, адже, як відомо, авокадо дуже поширений алерген. Якщо ж налягати на васабі, є ризик виникнення захворювань шлунково-кишкового тракту. Суші можуть бути корисними для нашого організму, якщо вживати їх згідно з рекомендаціями лікарів: не частіше 2-3 разів на тиждень. Дітям до семи років ласувати стравами японської кухні не рекомендується. За матеріалами сайту zdorovia.com.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу