Деякі продукти більш небезпечні для дітей-алергіків, ніж інші. Експерти радять не вводити їх у раціон дитини.

Якщо в дитини є харчова алергія, організм реагує на нешкідливі продукти харчування, як начебто вони небезпечні мікроорганізми. Це спричиняє численні симптоми алергічного дерматиту. Немовлята та маленькі діти більш схильні до дії харчових подразників, ніж діти старшого віку.

Ці продукти викликають 90 % всіх харчових алергій: яйця, арахіс, горіхи, продукти з пшениці, риба, соя, молюски та інші дари моря.

Деякі харчові алергени даються взнаки одразу ж, і причини діатезу напрочуд ясні. Якщо ваша дитина їсть вперше крабів, і 15 хвилин по тому «спалахує» червоними плямами на шкірі, все очевидно. Але з харчовими тригерами екземи часто не все так однозначно: симптоми алергії можуть не проявлятися протягом кількох днів після прийому їжі. Ось чому спілкування з лікарем є настільки важливим для батьків дітей-алергіків. Педіатр зможе встановити реальну причину загострення, провести необхідні тести і допомогти полегшити стан дитини.

За матеріалами сайту  deti.mail.ru

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу