Яєшня знижує тиск - images 86Виявляється, в смажених яйцях містяться особливі речовини, схожі з інгібіторами, що сприяють зниженню кров’яного тиску.

При взаємодії шлункових ферментів з яєчнею виробляється особливий білок, який нейтралізує дію гормону ангіотензину, що викликає звуження кровоносних судин і, як наслідок, підвищення тиску.

Подібний ефект можуть мати і варені яйця, але, згідно з дослідженнями, смажений продукт таки діє ефективніше.
Раніше дослідники довели, що надто часте вживання яєць небезпечне для здоров’я чоловіків. У деяких випадках ці продукти можуть навіть збільшити ризик передчасної смерті.
За матеріалами  zdorovia.com.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *