Регулярне вживання риби знижує ймовірність розвитку цукрового діабету 2 типу, дійшли висновку фахівці університету Східної Фінляндії. Згідно з результатами 20-річного дослідження, рівень Омега-3 в організмі пов’язаний із захворюваністю на діабет. У дослідженні брали участь 2212 осіб у віці 42-60 років. На момент його початку ніхто з учасників не хворів на діабет, до кінця дослідження діабет 2 типу був виявлений у 422 осіб. Аналіз показав, що ризик діабету був на третину нижчий у людей із високою концентрацією Омега-3 в крові. Автори дослідження наголосили, що щотижня рекомендується їсти не менше двох рибних страв. Багаті Омега-3 жирними кислотами сьомга, форель, оселедець, анчоус, сардина, скумбрія. Раціональне харчування й активний спосіб життя допомагають контролювати вагу та знизити ризик діабету до мінімального. За матеріалами сайту likar.info

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу