Діти споживають надто багато солі. За один лише сніданок вони з’їдають понад 50 % своєї денної рекомендованої дози, показав аналіз. Пластівці, хліб і молочні продукти, – ось що містить у собі величезну кількість солі. Нагадаємо: 6 грамів солі – встановлена норма для підлітків. Підвищений рівень солі в раціоні загрожує високим тиском, серцевими нападами й інсультами. А передумови закладаються саме в дитинстві. Насправді, ризик високого тиску починає підвищуватися вже у віці одного року. Найефективніший спосіб скорочення споживання солі – відмовитися від готової продукції та їжі з ресторанів. Кожен прийом їжі має складатися зі свіжих продуктів. Вчені оцінили концентрацію солі в організмі 350 дітей за 24 години. Також діти мали щоденник харчування. У результаті у більшості дітей концентрація солі перевищувала допустиму. Діти 5-6 років споживали на 0,75 грама більше рекомендованої денної норми, а підлітки перевищували норму на 1,5 грама. Діти часто їли ті ж продукти, що й дорослі, чия норма значно вища. Причому концентрація була вища у хлопчиків. 36 % солі надходили з каш і хліба , 19 % – із м’ясних продуктів , 11 % – із молочних. І лише 5 % – із продуктів з яскраво вираженим солоним смаком. За матеріалами сайту  woman.delfi.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу